موشک‌های تاروس به اوکراین نخواهد رفت ادعای رسانه صهیونیستی: اکثر مسئولان اسرائیلی موافق توافق مبادله اسرا هستند ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد شلیک ۳۰ موشک به پایگاه میرون اسرائیل توسط حزب الله لبنان + فیلم (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) نتانیاهو از صدور حکم بازداشتش وحشت زده است خودروی یک وزیر صهیونیست واژگون شد + فیلم زلنسکی: حداقل به هفت سامانه دفاع هوایی نیاز داریم حزب الله قادر است الجلیل را محو کند عربستان، اولین مقصد «بلینکن» رسانه عبری: عملیات رفح یک اشتباه است شیخ نعیم قاسم: جنگ باعث بازگشت شهرک نشینان نخواهد شد مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست مخبر: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است تحولات «غزه»، محور سفر وزیر خارجه ترکیه به ریاض روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم لاپید: همه مقامات مسوول در زمان عملیات طوفان الاقصی باید استعفا دهند تظاهرات هزاران شهرک‌نشین علیه نتانیاهو در تل‌آویو ۲۷ فلسطینی در حمله به منازل فلسطینیان نوار غزه به شهادت رسیدند رسانه عبری: ویدئوی حماس زنده بودن ۲ اسیر در غزه را ثابت کرد حمله ترکیبی حزب‌الله به مقر فرماندهی نظامی صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی
سرخط خبرها

ارزیابی پیچیدگی های رسیدن به توافق هسته ای در وین

  • کد خبر: ۷۰۰۷۵
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۳
ارزیابی پیچیدگی های رسیدن به توافق هسته ای در وین
با طولانی و پیچیده شدن مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، اخبار متناقضی از توفیق در این زمینه مخابره می‌شود و به نظر می‌رسد هنوز موانع بسیاری برای حصول توافق میان طرفین ایرانی و آمریکایی وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ با طولانی و پیچیده شدن مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، اخبار متناقضی از توفیق در این زمینه مخابره می‌شود و به نظر می‌رسد هنوز موانع بسیاری برای حصول توافق میان طرفین ایرانی و آمریکایی وجود دارد. وضعیت به گونه‌ای است که برخی تحلیلگران و کارشناسان معتقدند امیدی به احیای برجام، حتی در دور بعدی مذاکرات وین یعنی دور ششم، نیست و اکنون همه چیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. یکی از عوامل مهمی که سبب پیچیدگی‌های مذاکرات هسته‌ای شده، نحوه همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و گزارش اخیر مدیرکل آژانس در شورای حکام است.


ادامه بدعهدی طرف غربی برجام

به دنبال آخرین جلسه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره پرونده هسته‌ای ایران، اتحادیه اروپا طی بیانیه‌ای بدون اشاره به انفعال این نهاد و بدعهدی برجامی آمریکا، اعلام کرد که از تصمیم ایران مبنی بر «تعلیق اقدام‌های شفافیت ساز مطرح شده در برجام ازجمله پروتکل الحاقی» به شدت نگران است. اتحادیه اروپا با بیان اینکه در این مقطع زمانی به حمایت از برجام متعهد است، مدعی شده است که اقدام ایران به طور جدی، دسترسی آژانس بین المللی انرژی اتمی به سایت ها، اماکن و اطلاعات مرتبط در ایران را کاهش داده است. در این بیانیه همچنین ادعا شده است که ایران اطلاعات لازم را دراختیار آژانس قرار نداده و این نهاد بین المللی از دسترسی‌های تکمیلی در چارچوب پروتکل الحاقی محروم شده است.

 

در همین راستا، دومینیک راب، وزیر خارجه انگلیس، نیز در گفتگو با شبکه خبری «العربیه» با اشاره به مذاکرات احیای برجام گفت: ما درخصوص پیشرفت‌های حاصل شده در مذاکرات وین درحال همکاری نزدیک با شرکای سعودی مان هستیم. ما شفاف گفته ایم که نباید به ایران اجازه داده شود تا برای اهداف نظامی به توانایی‌های هسته‌ای دست یابد و باید به پایبندی کامل به تعهدات برجامی بازگردد. وی همچنین در ادامه گفت وگوی خود مدعی شد که لندن به دنبال توافقی «قوی‌تر و طولانی تر» با ایران است.


این در حالی است که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، درباره تحریم‌های آمریکا علیه ایران در کمیته سنا گفت: من پیش بینی می‌کنم که حتی در صورت بازگشت به تعهدات ذیل برجام، صد‌ها تحریم از جمله تحریم‌های اعمالی دولت ترامپ باقی بماند. اگر آن‌ها مغایر با برجام نباشند تا زمان تغییر رفتار ایران باقی خواهند ماند.


حمایت دامنه دار روسیه از برجام

در شرایطی که طرفین غربی برجام، بدون اجرای تعهدات خود ذیل برجام به طور یک جانبه خواستار بازگشت ایران به تعهدات برجامی اش هستند، روسیه همچنان به دفاع از برجام و تلاش‌ها برای احیای آن ادامه می‌دهد. در همین راستا، میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین، در بیانیه‌ای در شورای حکام بر لزوم تداوم مذاکرات وین در راستای احیای توافق هسته‌ای تأکید کرد. صفحه توئیتر هیئت روسیه در وین، بخشی از این بیانیه را که در جلسه شورای حکام قرائت شد، منتشر کرده که در بخش‌هایی از آن آمده است: کسانی که مدعی هستند نبودن برجام بهتر از برجام بوده، برداشت اشتباهی از وقایع دارند و واقعیت عینی را به خاطر مقاصد سیاسی خودشان نادیده می‌گیرند.

 

اعضای شورای حکام و تمام کشور‌هایی که تفکری منطقی دارند، باید از مذاکرات احیای برجام حمایت کنند. احیای برجام به نفع کل جامعه بین المللی است. ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران را تضمین می‌کند، همکاری تجاری-اقتصادی با ایران و امنیت خاورمیانه را بهبود می‌بخشد. ایران برای مدت زیادی کشوری بود که بیشترین راستی آزمایی در آن انجام شده است.


گمانه زنی رویترز درباره سرنوشت مذاکرات هسته‌ای

خبرگزاری رویترز در گزارشی در آستانه آغاز دور ششم مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، درباره وضع کنونی مذاکرات نوشت: دیپلمات‌ها می‌گویند بخشی از موانع بر سر راه احیای توافق هسته‌ای هنوز پیش روی مذاکراتی هستند که قرار است این هفته میان تهران و قدرت‌های جهانی از سر گرفته شود و این یعنی هنوز باید مسیر بیشتری برای بازگشت به پایبندی به توافق هسته‌ای طی کرد. در ادامه این گزارش به نقل از دیپلمات‌ها آمده است: حتی اگر اختلافات حل شوند، مذاکرات بیشتری درباره توالی اقدامات لازم خواهد بود؛ سؤالی نازک بینانه مبنی بر اینکه کدام طرف کدام اقدام را در چه زمانی در ازای اقدامات تقابلی طرف مقابل انجام می‌دهد.

 

این خبرگزاری در ادامه مطرح کرد: یک دیپلمات اروپایی که در جریان روند مذاکرات قرار گرفته است، گفت که «مذاکرات پیشرفت شایان توجهی کرده اند، اما اکنون در سخت‌ترین بخش خود قرار دارد که هنوز تصمیمات مهمی باید گرفته شوند.» دیپلمات دومی هم گفت: مذاکرات به عمق موضوع در زمینه هسته‌ای رسیده اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->